«

»

nov 12

Oud papier ophaaldag

Vandaag, 12 november, is de laatste keer dat we oud-papier ophalen op de oude manier. Vanaf volgend jaar gaan we over op huis-aan-huis papiercontainers. Deze plannen komen van de gemeente. We willen met elkaar proberen om meer afval te scheiden en daarom krijgt elk huisadres een eigen papiercontainer. Wij zijn in Bierum al jaren gewend dat we oud papier ophalen in het dorp. Vroeger nog met trekker en wagen. Daags vooraf reed Tiemen Oldenhuis nog met een muziek-installatie op zijn auto door het dorp om de inwoners op de hoogte te brengen dat er zaterdags weer oud papier opgehaald ging worden. De opbrengsten waren/zijn altijd bedoelt voor de intocht van Sinterklaas. Daarom hoeven wij niet, zoals in Spijk, een vergoeding te vragen aan de inwoners. Op dit moment zijn de kilo prijzen niet zo hoog, maar de Gemeente geeft ons een subsidie van minimaal €27, 00 per Ton. Liggen de prijzen hoger, dan worden de kiloprijzen doorberekend en worden we betaald door Virol.

Al met al, voor ons dorp een aardig zakcentje. En dat willen we graag behouden. Daarom een oproep aan alle inwoners van Bierum. Gebruik de container voor oud papier. Geen geouwehoer met met dozen slepen en tillen, maar gewoon in de bak en (waarschijnlijk) eens per 6 weken kan deze bij de weg gezet worden. Wanneer precies en hoe, daar komen we nog op terug. Wel weten we, dat we de buitenwijken van Bierum ook gaan ophalen. Nieuwstad, Hoogwatum, Oude dijk, Holwierdeweg en Krommeweg. Dit is nooit het geval geweest, en zullen het de eerste paar keer bekijken hoe dit gaat bevallen. We hebben nog geen idee hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen, ook de rondgang door het dorp met de nieuwe containers is een vraag qua tijd. We gaan dit nadien met Virol evalueren.

Dus….gebruik alstublieft de container wanneer U hem in bezit hebt en ga papier scheiden/sparen voor ons mooie dorp. Wij zijn er blij mee.

Tevens willen we alle (voormalige) OUD PAPIER LOPERS bedanken voor hun arbeid. Het valt niet altijd mee, zeker als de groep niet zo jong meer is! Daarom is de container voor de oudjes onder ons een mooie uitkomst.

Wordt vervolgt….

St. Dorpsbelangen Bierum