«

»

jan 02

Statiegeld doneren?

Beste dorpsbewoner(s), Wanneer u uw statiegeld flessen inlevert bij COOP Buist in Spijk kunt u er voor kiezen om dit te doneren, u wellicht wel bekend. Ieder kwartaal kiest de supermarkt een nieuw doel en de aankomende 3 maanden (van 1-1-2022 t/m 31-3-2022) kunt u uw statiegeld doneren aan Voltigevereniging de Eemsrakkers te Holwierde.

Voltigevereniging ‘De Eemsrakkers’ uit Holwierde (Gr.) is uniek in Nederland; het is namelijk de enige vereniging die zich volledig richt op de voltigesport, er worden dus geen andere takken van de paardensport beoefend.

Voltigeren is een ontzettend leuke tak van de paardensport, waarbij je in teamverband oefeningen op de rug van een paard uitvoert. Voltigevereniging ‘De Eemsrakkers’ wil zowel jong als oud kennis laten maken met deze bijzondere sport, waarbij gevoel, balans en ritme met het paard centraal staan.

Daarnaast worden alle lessen gegeven door enthousiaste vrijwilligers en ook klusjes in en rondom de manege worden door vrijwilligers gedaan. Door de inzet van al deze vrijwilligers is het mogelijk om het lesgeld en de jaarcontributie laag te houden, waardoor voltigeren bij ‘De Eemsrakkers’ voor iedereen toegankelijk is!

Dit was 50 jaar geleden al de missie van dhr. Mulder en voor deze missie staat de vereniging anno 2022 nog steeds. Echter zijn er hierdoor weinig reserves en zijn wij als vereniging dan ook zeer content met het feit dat de statiegeldopbrengst van het eerste kwartaal van 2022 ten goede mag komen aan de vereniging die (als de situatie het toe laat) in 2022 haar 50 jarig bestaan zal vieren met (oud-) leden en vrijwilligers.

Wij hopen dan ook dat u onze vereniging hierin wil ondersteunen doormiddel van deze actie en massaal uw statiegeld doneert bij COOP Buist in Spijk.