«

»

nov 04

Allerzielen Bierum

Allerzielen 2018

Gedenken op de begraafplaats van Bierum

zondag 4 november, van 18.00 tot 20.00 uur

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met het verlies van een dierbare. Dood en leven zijn onafscheidelijk. Het brengt voor jong en oud rouw met zich mee. Het is belangrijk daarbij stil te staan. Je merkt dat je de geliefde persoon kwijt bent, maar nog steeds in je mee draagt. Er is verdriet en gemis. Er is ook dankbaarheid over het leven dat je met elkaar hebt gedeeld. Soms zijn er ook gevoelige zaken die tijdens het leven niet zijn uitgepraat en opgelost.

Wij nodigen u uit om op zondag 4 november tussen 18.00 en 20.00 uur naar de begraafplaats van Bierum te komen. Wij bieden u de gelegenheid om uw dierbare(n) te gedenken op een manier die bij u past. Iedereen die dit wil doen, is van harte welkom, ongeacht waar uw dierbare begraven ligt of waar hij/zij is gecremeerd, haar/zijn as is bijgezet of uitgestrooid.

Er gebeurt die avond van alles. De begraafplaats is verlicht met honderden lichtjes, fakkels, olielampen en vuurkorven. Er is ruimte om gewoon in stilte rond te lopen of ergens te gaan zitten, wat te drinken of, als je dat zou willen, gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Er zijn gedichten, er wordt muziek gemaakt, namen kunnen worden gezongen. Er is alle ruimte om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben ondergaan.

Net als andere jaren besteden wij ook aandacht aan hen die een te vroeggeboren kindje of anderszins hun kind te vroeg hebben verloren. Dat doen wij bij het speciaal daarvoor ontworpen gedachtenis-beeldje.

Gedenken is belangrijk. Het is meer dan alleen herinneren. Bij herinneren breng je jezelf opnieuw iets te binnen. Gedenken vormt een veel actiever en dieper proces waarbij iets of iemand in je voortleeft. Je betrekt de persoon of de zaak bij jouw leven van NU. Niet in de laatste plaats voor de verwerking van verleden, gemis en verdriet van nu is gedenken erg belangrijk. Voortleven en loslaten gaan bij gedenken hand in hand.

U bent van harte welkom!

Werkgroep Allerzielen Bierum