«

»

okt 13

Allerzielen 2022

Gedenken op de begraafplaats van Bierum

Zondag 6 november, van 18.00 tot 20.00 uur

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met het verlies van een dierbaar persoon. Dood en leven zijn onafscheidelijk. Het brengt voor jong en oud rouw met zich mee. Het is belangrijk daarbij stil te staan. Je merkt dat je de geliefde persoon kwijt bent, maar nog steeds in je mee draagt. Er is verdriet en gemis. Er is ook dankbaarheid voor het leven dat je met elkaar hebt gedeeld. Soms zijn er ook gevoelige zaken die tijdens het leven niet zijn uitgepraat en opgelost.

Wij nodigen u uit om op zondag 6 november tussen 18.00 en 20.00 uur naar de begraafplaats van Bierum te komen. Wij bieden u de gelegenheid om uw dierbare(n) te gedenken op een manier die bij u past. Iedereen die dit wil doen, is van harte welkom, ongeacht waar uw dierbare begraven ligt, is gecremeerd, haar of zijn as is bijgezet of uitgestrooid.

Er gebeurt die avond van alles. De begraafplaats is verlicht met talloze lichtjes, fakkels, olielampen en vuurkorven. Er is ruimte om gewoon in stilte rond te lopen of ergens te gaan zitten, wat te drinken of, als je dat zou willen, gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Er zijn activiteiten die je helpen te beleven. Je kunt bijvoorbeeld de naam een geliefde overledene laten zingen. Er is alle ruimte om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben ondergaan.

Net als andere jaren besteden wij ook aandacht aan hen die een te vroeggeboren kindje of op een andere manier hun kind te vroeg hebben verloren. Dat doen wij bij het speciaal daarvoor ontworpen gedachtenis-beeldje.

Gedenken is belangrijk. Het is meer dan alleen herinneren. Bij herinneren denk je alleen terug aan iets dat voorbij is. Gedenken vormt een veel actiever en dieper proces waarbij iets of iemand in je voortleeft. In het NU. Gedenken is niet alleen voor de verwerking van verleden, gemis en verdriet erg belangrijk. Gedenken gaat hand in hand met loslaten en je leven weer oppakken en voortzetten.

Helaas moeten wij i.v.m. de oplopende coronagetallen, net als vorige jaren helaas, een klein voorbehoud maken. Wij gaan er op dit moment van uit dat alles doorgaat.

U bent van harte welkom!

Werkgroep Allerzielen Bierum