«

»

apr 28

Update Haventje Bierumermaar 2024

Ontwerp fruithaven 2024

Op woensdag 17 april hebben wij een inloopbijeenkomst gehouden waarbij iedereen de gelegenheid kreeg om de ontwerpen te bekijken en in gesprek te gaan met onder anderen de architect, Annie Beugel.

We hadden een mooie opkomst van zo’n 30 mensen. Hierbij ontvingen we veel complimenten en bruikbare suggesties, evenals informatie over de huidige situatie rond het haventje. Alles is genoteerd en zal door Annie Beugel worden meegenomen in het definitieve ontwerp.

We zijn trots op de ontwerpen en delen deze graag met jullie. Kon je als dorpsbewoner niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst, maar heb je toch een suggestie? Stuur dan uiterlijk maandag 6 mei een e-mail naar haventje@dorpsbelangenbierum.nl. Vermeld hierbij alsjeblieft je naam en adres.

Een beetje context bij de ontwerpen. Het model ‘Fruit’ haven is een kleine knipoog naar het verleden. Vroeger was de haven omgeven door fruitboomgaarden. Dit ontwerp is vernieuwend en biedt op een speelse manier meer aanlegplaatsen, terwijl het toch een geheel blijft.

Het model ‘Dorps’ haven is wat traditioneler en brengt de haven qua steigers terug naar zijn gloriedagen. Bij beide modellen streven we ernaar van het haventje een fijne plek te maken waar ook voorbijgangers van de omgeving kunnen genieten.

Werkgroep Haventje Bierumermaar

Willem Dijkstra, René Kloeze, Wouter Kok en Kevin Bos 

Voorgaand bericht 25 maart: https://www.bierum.net/stichting-dorpsbelangen/uitnodiging-inloopavond-haventje-bierumermaar-2024/ 

Model fruithaven ontwerp haventje Bierumermaar 2024
Model dorpshaven ontwerp haventje Bierumermaar 2024-3