«

»

feb 08

Bierum Hartveilig.

Bierum wordt HartVeilig

Enige tijd geleden hebben enkele dorpsgenoten een bijeenkomst/voorlichtingsavond van Groningen HartVeilig bijgewoond in gebouw “ Het Centrum”. Na afloop van deze avond kon men zich aanmelden voor een cursus reanimatie / bediening AED, aangeboden door Groningen Hart Veilig. 21 dorpsgenoten hebben zich uiteindelijk aangemeld voor deze cursus.

Op donderdag 22 januari 19:30 uur heeft de eerste groep cursisten, onder leiding van Marion Nieland, de cursus gevolgd in gebouw “Irene”.
Tijdens de cursus werd stap voor stap geleerd, om in een veilige omgeving een slachtoffer te benaderen, aan te spreken en het bewustzijn vast te stellen, dat viel nog niet mee !! Het is toch een beetje gek, praten tegen een pop en dat voor een zaal vol bespiedende ogen, hoe zal hij/zij het doen ? Dan moet je daarna ook nog hulp gaan zoeken, deze moet dan ook nog aangestuurd worden om te gaan alarmeren en dan komt het !!! reanimeren !!! pfffff das zweten zeg, of stond de kachel nou te hoog. Dan komt er ook nog een hulpverlener om de hoek kijken met een AED, die moet dan tijdens het reanimeren de elektroden plakken en de AED bedienen en dat in een zeer korte tijd!
ELKE SECONDE TELT !!!
Maar aan het einde van de avond waren alle deelnemers geslaagd, en kreeg men, uit handen van Marion Nieland, het vel begeerde certificaat uitgereikt. Namens stichting dorpsbelangen kreeg men een pocket mask overhandigd.

Gefeliciteerd:
Ferdi Buitenwerf, Willem Dijkstra, Jolanda v/d Wal, Kor Emmelkamp, Ellen Verlaan,
Bella Bouwmeester en Gerda Zandbergen.

Woensdag 4 februari was het de beurt aan de tweede groep, ook deze groep deed het fantastisch, allemaal geslaagd.
Gefeliciteerd:
Saskia Dijkstra, Jeanet Mulder, Gerda Oudman, Ronald Rijkers en Jan Buitenwerf.

18 februari is de laatste groep aan de beurt.

Er is inmiddels een AED geplaatst aan gebouw “het Centrum”schoolpad 7

Mochten er nog dorpsgenoten zijn, die zich als nog willen aanmelden voor een cursus
AED/Reanimatie, dan kunnen die zich alsnog bij mij aanmelden.
Dan organiseer ik nog een avond, geen probleem.

Wouter Zandbergen
zandbergenw@hetnet.nl
0596 592002

IMG-20150207-WA0003

IMG-20150207-WA0004

IMG-20150207-WA0005