«

»

feb 19

“Bie de Jongens” 10 jarig bestaan.

2024 “het jaar” van ons 10 jarig bestaan, bloemenwinkel in Spijk. Met o.a feestavond met Jannes, Ancora, Kevin Paré en Burdy. Dat willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan, vandaar extra activiteiten in dit jaar.

Begonnen in een klein pandje aan de Hoofdweg-zuid, uiteindelijk gevestigd in het voormalige kleuterschool/peuterspeelzaal aan de Ubbenasingel. Deze locatie was een schot in de roos voor de beide ondernemers. Het pand waar we nu zitten is uitermate geschikt voor een bloemenwinkel. We hebben in dit pand de ruimte om alle afdelingen te scheiden, zoals de snijbloemen afdeling, kamerplanten afdeling, potterie afdeling en groots buiten terrein voor de vele buiten planten en buitenpotterie. Ook is er een groot buitenterras waar u heerlijk kan genieten van een kopie koffie en eventueel wat lekkers erbij van Bakkerij Olinga.

De werkzaamheden hebben in ons bedrijf zich flink ontplooid, dit o.a met het aankleden van verpleeghuizen tot zorgboerderij. Vele bedrijven weten ons inmiddels ook te vinden met het verzorgen van bloemenabonnementen voor hun bedrijf. Deze abonnementen zijn als particulier ook af te sluiten, vraag ons naar de mogelijkheden.

Inmiddels hebben de ondernemers ook naam opgebouwd met het verzorgen van vele uitvaarten. Dit is een specialiteit van één van de ondernemers omdat men hier graag een persoonlijk tintje aan geeft. Ook zijn we inmiddels niet meer weg te denken bij verschillende evenementen zoals grasbaanrace, voetbal verenigingen, dorpsfeesten en het groot maritieme event Delfsail.

Workshops: De workshops worden inmiddels “Bie de Jongens” druk bezocht, vaak is het zo dat de avonden snel gevuld zijn en er toch een extra avond word ingepland. Sommige bedrijven kiezen er voor om het bij hun op locatie te geven, dit word vaak gezien als een bedrijfsuitje.

Jaarlijkse evenementen: De jaarlijkse evenementen worden “Bie de Jongens” ook groots uitgepakt. In februari begint dat met Valentijnsdag op 14 februari, de dag van de liefde. Officieel een geheime liefde maar tegenwoordig maakt het niets meer uit. Ieder die je lief hebt maak je toch blij met een kleurrijk bloemetje van Bloemen en Planten Centrum “Bie de Jongens”. Wie wil er nou niet verrast worden? Deze dag word al snel opgevolgd door Pasen, ook dan zijn de vrolijkste paasbakjes en voorjaars bolletjes in grote getale te verkrijgen. Dit is allemaal te vinden op ons voorjaarsplein. Ook kunnen de kids deze dagen weer genieten van de lammetjes die ze onder begeleiding mogen aaien. Maar jah dan komt moederdag, officieel maar één dag maar “Bie de Jongens” al ruimschoots een week van te voren al met diverse activiteiten zoals een groots moederdagplein. Met voor de kinderen een geweldig groot springkussen of stormbaan. Op het plein presenteren wij voor een geweldig aanbod perkplanten, vaste planten en vele mediterrane planten zoals palmbomen, olijfbomen en citrusboompjes.

Plein achter de winkel: Het gehele voorjaar en zomer is er een te kust en te keur aan vele vaste planten en eenjarige planten en buitenpotterie. Kom deze bloemenpracht zelf bewonderen.

Winterwonderland: Het evenement waar we het jaar iedere keer mee afsluiten. Dit evenement begint bij ons al in half november. We starten dan met de verkoop van kerstbomen en sluiten het jaar af met heerlijke oliebollen van Untied’s gebakkraam, kwaliteit om je vingers bij af te likken.

Extra evenementen 2024:

– 24 mei Feestelijke bingoavond met een surprise act, voor allen die van bingo en gezellige avond houden.

– 15 november Feestavond en super verloting m.m.v Jannes, Kevin Paré, Burdy en anderen gevierd in een kleurrijk versierd M.F.C gebouw.

– 22 november Feestelijke bingoavond m.m.v Ancora gevierd in een ambiance van kerst in het M.F.C gebouw

Kaartverkoop voor Feestelijke Bingoavond 24 mei start op Goede vrijdag 29 maart “Bie de Jongens” om 8:30 uur.

De overige datums worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. “de Jongens” Ron Machielsen en Klaas-Jan Moesker