«

»

nov 09

Geslaagd Snertconcert CBS

Zaterdag 5 november jl. heeft Christelijke Muziekvereniging CBS een “Snert-concert” gehouden in Restaurant Eemshaven in Losdorp. Tussen de muziekstukken door konden de mensen genieten van een heerlijke snert of bonensoep, met als nagerecht “dikke rijst”.

Halverwege het concert en het diner werd Meindert Dijkman in het zonnetje gezet. Hij is dit jaar 50 jaar lid van de muziekvereniging. Sinds 1972 speelt hij al euphonium en hier is hij nooit mee opgehouden. Het musiceren deed hij eerst bij Muziekvereniging Luinga in Bierum. Deze vereniging ging een jaar later samen met Concordia uit Spijk. Uit die fusie is Muziekvereniging CBS ontstaan.

Naast het spelen bij CBS, is Meindert ook zeer actief bij het dweilorkest van de vereniging, de Bierspiekers. Hier zit hij al bij vanaf de oprichting ervan. Ook is Meindert jarenlang voorzitter geweest van CBS.

Meindert Dijkman heeft een oorkonde en een speldje gekregen van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie en zijn vrouw een bos bloemen. Door het orkest werd “Lang zal hij leven” gespeeld.

Het was een zeer geslaagd concert, met een heerlijk diner en een zeer verraste jubilaris.