«

»

sep 22

Even voorstellen: gebiedsregisseur Jolanda Dijkhuis

Beste mensen,

Misschien hebben jullie het al in de wandelgangen gehoord,  op Facebook of hier gelezen: jullie gebiedsregisseur Edwin Broekman heeft aangegeven zijn werkzaamheden in de noordelijke dorpen aan mij over te dragen. Ik denk dat het goed is, dat ik mij even aan jullie voorstel, zodat jullie weten met wie jullie te maken krijgen.

Mijn naam is Jolanda Dijkhuis. Ik ben geboren, getogen en na een aantal omzwervingen in de stad weer woonachtig in Bedum. Misschien leuk om even te vertellen dat mijn wortels wel in het gebied liggen waar ik nu mag komen werken. Mijn ouders zijn geboren en getogen in Spijk en hier heb ik in mijn jeugd heel veel tijd doorgebracht. Voor de Spieksters: ik ben een kleindochter van onder andere bakker Haaksma, die vroeger in ‘t Loug zat. Juist daarom is het voor mij extra bijzonder en mooi om in dit gebied te mogen werken en voor jullie van betekenis te kunnen zijn! Op dit moment combineer ik dit werk met mijn werk als dorpencoördinator voor Gemeente Het Hogeland (een vergelijkbare functie). Ik heb daarvoor gedurende de afgelopen 5 jaar ervaring dorpen in Bedum en De Marne. De afgelopen 2 jaar ben ik in Spijk actief betrokken geweest bij het MFC en de dorpsvisie.

Wat ik enorm leuk vindt aan het werken in allerlei dorpen is dat je op je eigen manier echt iets kunt bijdragen aan de samenleving door te luisteren naar de vraag die wordt gesteld, door oprechte aandacht en betrokkenheid bij wat er speelt. Maar ook door oog te hebben voor de verhalen van de inwoners en de kleuren van de dorpen en daarmee juist oog te hebben voor de verschillen En vanuit daar samen kijken wat er op dat moment nodig is. Daar bestaat geen handboek voor.

In mijn vrije tijd ben ik muzikant bij Brassband de Bazuin Oenkerk. Een orkest dat op het hoogste amateurniveau in Nederland uitkomt. Ik voel me nog steeds enorm bevoorrecht dat ik dit mag doen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe dit klinkt: we zijn uitgebreid te vinden op YouTube! In de vrije tijd die ik nog over heb speel ik graag spelletjes met vrienden, houd ik van wandelen, sta ik regelmatig op het terras en achter de bar in het dorpshuis in de Onderdendam en help ik mijn nichtje Nienke (van de Luingahof) zo nu en dan als kraamvrouw op verschillende streekmarkten.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooie samenwerking met elkaar zullen hebben. En dat zal ik uiteraard met respect voor alles dat Edwin al heeft opgebouwd doen.

Mijn contactgegevens:
Mail: j.dijkhuis@delfzijl.nl
Telefoon: 0596 – 63 99 41
Bel of mail me gerust wanneer je een vraag hebt, wanneer je wilt dat ik met je meedenk of wanneer je een afspraak wilt maken.
Ik kijk er in ieder geval naar uit om jullie te ontmoeten!

Groeten,

Jolanda Dijkhuis
Gebiedsregisseur Gemeente Delfzijl