«

»

aug 28

Atelierroute “Van eems tot Westeremden”

“Bierumerschool ook open tijdesn de jaarmarkt”

De atelierroute Van Eems tot Westeremden, die het vorig jaar het tweede lustrum feestelijk heeft gevierd met o.a. de uitgave van een kunstboekje, krijgt ook dit jaar weer een nieuw vervolg. De atelierroute trekt jaarlijks honderden bezoekers uit alle windstreken van het land. De kunstenaars openen hun deuren in de weekenden van 2 & 3 en 9 & 10 september van 11.00 tot 17.00 uur. De route is in 2012 gestart om het werk van de kunstenaars die hier leven zichtbaar te maken. Bovendien kunnen de bezoekers op weg van het ene naar het andere atelier genieten van het prachtige Groninger landschap.

De deelnemende kunstenaars zijn: in de Bierumerschool aan de Hereweg 12 in Bierum is het atelier van Rolina Nell. Ook in Bierum aan de Molenlaan 11 is het atelier van Joep Hommerson. In ’t Zandt aan de Hoofdstraat 4 bevindt zich het atelier van  Marilyn Josiena met portretten in klei, steen,  brons en in potlood op papier en Jos Mulders: olieverf schilderijen en etsen en eveneens aan de Hoofdstraat 39 is het atelier van Edward Hölzel, waarin hij ook het werk van Rosiet Baris levendig houdt. In Eenum aan de Gerichtsweg 2 vinden we de prachtige tuin van beeldhouwer Maarten Burggraaff. In Zeerijp aan de Borgweg 87 woont: Corrie Geurts van Kessel. Zij maakt schilderijen en tekeningen van o.a. planten en bomen.

In het kleine dorpje Jukwerd, vinden we maar liefstvijf kunstenaars: Hiwe Groenewolt toont zijn beelden in zijn atelier aan de Jukwerderweg 62 en hij heeft een gast-exposant: Noor Agter uit Eenrum met werken van ijzerdraad en papier. Ook in Jukwerd aan de Jukwerderweg 51 bevindt zich het Atelier Rieks Pepping waarin Annemiek de Jong haar werk presenteert. En tenslottte Margreet Slager: haar ateliervinden we aan de Ds. Christoforipad 3.

In Appingedam heeft Greet Dijkstra haar Galerie De Gangerie geopend in de Dijkstraat 37 en Aletta Voorma heeft haar atelier op haar woonboot aan de Fivelkade W23. In Loppersum vinden we eveneens twee adressen: aan de Molenweg 47 vinden we het atelier van Nanny ter Wiel, zij werkt in olieverf en pastel en is in het eerste weekend alleen op zondag 3 september geopend. Aan de Zeerijperweg 3 toont Peter van der Beek (Peerke Art) zijn kunstwerken.

In Wirdum, Stadsweg 36 vinden we het atelier van Antje Sonnenschein waarin zij haar liefde voor de Groninger landschappen toont. Haar kleurrijke schilderijen doen denken aan die van De Ploeg; aan de Wirdumerweg 43 woont Sija Brouwer. Zij maakt werk met glas en maakt beelden.

Voor meer informatie en/of downloaden van de folder: http://www.atelierroutevaneemstotwesteremden.nl