«

»

mei 29

Cursus “Stevig op de pedalen” in Baaiermerstee

Huis voor de Sport Groningen geeft maandag 10 juni in Bierum de cursus ‘Stevig op de Pedalen’. In dorpshuis de Baaiermerstee zijn 55-plussers uit Bierum en omgeving welkom om van 14.00 tot 16.00 uur mee te doen. Fietsen is een mooie manier om in beweging te blijven, maar bij het vorderen van de leeftijd kunnen er nieuwe uitdagingen ontstaan. Spierkracht neemt af, het evenwicht kan minder worden en de kans op vallen en blessures neemt toe. ‘Stevig op de Pedalen’ is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen te helpen veilig en met plezier te blijven fietsen.

Tijdens deze bijeenkomst gaan de deelnemers onder begeleiding van een professional in gesprek over de uitdagingen die ze tegenkomen in het verkeer. Er worden waardevolle tips en adviezen gegeven over hoe met deze uitdagingen om te gaan. De cursus omvat ook praktische oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van balans, reactievermogen en spierkracht. 

Aanmelden voor de cursus kan door contact op te nemen met Huis voor de Sport  Groningen via l.schans@hvdsg.nl of 0619919662.

Cursus 'Stevig op de Pedalen' in Bierum - Eemskrant.nl | Nieuws uit de  regio Eemsdelta