«

»

nov 13

Allerzielen Bierum 2022

Het was koud, nat en winderig op de begraafplaats van Bierum op zondag 6 november. Toch was er een ruime opkomst van mensen die willen stilstaan bij het verlies van een dierbare. Rouwen is hard werken, zei iemand ooit eens. En dat is waar. Mooi dat er dan rituelen zijn om je daarbij te helpen.

Zangkoor Mixed Melody stond klaar om de naam van de overleden geliefde te zingen. Paula Biemans hielp mensen om een schilderwerkje te maken. Wind en regen hielpen vervolgens om er iets onverwachts van te maken. Bij de ingang kreeg iedereen een kaarsje mee “ik noem je naam” om die aan te steken. Natuurlijk kon iedereen ook een ‘bakkie troost’ halen in de tent en haar of zijn verhaal doen.

Sinds kort zijn er ook mensen uit Oekraïne in Bierum komen wonen. Daarom waren er ook teksten in het Oekraïens bij de activiteiten geplaatst.

Wij danken alle sponsoren en alle vrijwilligers die weer hun best hebben gedaan om dit jaarlijkse gebeuren doorgang te laten vinden en om het een hartverwarmend succes te laten worden.

Wij hopen dat onze bezoekers iets van troost hebben ervaren bij hun bezoek. Bij de uitgang heeft iedere bezoeker een boodschap als een hart onder de riem meegekregen.

Werkgroep Allerzielen Bierum

Naam zingen.

Schilderijtjes maken o.l.v. Paula Biemans