«

»

apr 27

6 Dorpentocht

Bierum, Spijk, Losdorp, Godlinze, Krewerd en Holwierde gaan alle dorpshuizen binden en verbinden!

Wij organiseren gezamenlijk een wandel- en fietstocht op 4 mei 2019.

Deze keer zal de route in het teken staan van 4 mei, dodenherdenking.

Op verschillende plekken langs de route, zal u /jij daar bij stil kunnen staan.

Iedere wandelaar/fietser kan in zijn eigen dorp starten en finishen want men heeft zijn eigen opstartplaats in het Dorpshuis (voor Bierum is dat dit jaar bij de Sebastiaankerk/Borggracht/Hertenkamp. Volgend jaar hoopt Bierum in eigen dorpshuis te kunnen starten.)

Deelname is gratis, maar wij vragen u wel om uw natje en droogje te nuttigen in een dorpshuis, daar staan alle vrijwilligers met iets lekkers of drinken te verkopen. Tevens steunt u daarmee de inkomsten voor het dorpshuisJ.

Wandelaars, opgeven en starten vanuit uw eigen dorpshuis vanaf 10.00 uur (18km) en 6 rustmomenten/eet- en drinkgelegenheid en toilet aanwezig.

Fietsers, opgeven en starten vanuit uw eigen dorpshuis vanaf 11.00 uur (30 km) en 6 rustmomenten/eet- en drinkgelegenheid en toilet aanwezig.

Op verzoek van de deelnemers vorig jaar, gaan wij in ieder dorp 2 kanten op starten zodat u elkaar onderweg tegenkomt en niet steeds dezelfde mensen ontmoet. Neem ook de tijd om contact met elkaar te maken en geniet vooral.

Uiteraard is er bij ieder dorpshuis/startplek een stempel te halen en een opdracht uit te voeren. Na afloop krijgt in ieder dorp 1 volwassene en 1 kind een prijs.

Laten we samen afspreken, dat wij, gezamenlijk, met respect, 4 mei herdenken.

En dat wij om 17.00 uur allemaal veilig terug zijn in je eigen dorpshuis i.v.m. Prijsuitreiking.

Voor de niet-wandelaars of -fietsers, kom gerust kijken in je dorpshuis en ontmoet mensen uit de 6Dorpen.

Dus vraag uw buren, vrienden, familie en trek de wandelschoenen aan of pak de fiets en DOE MEE.  (Deelname is op eigen risico  en houdt u zich aan de verkeersregels.) Blaren op uw voeten of achterwerk kunnen doorgeprikt worden door de EHBO.

Wij zien U / jou / jullie  graag in ieder dorp !!